Videopelien hintaennätys rikki – 100 000 euroa avaamattomasta Super Mario -pelistä

Digi Pelit · Tim Isokivi

Hyväkuntoisten vanhojen videopelien hinnat voivat nousta korkeisiin lukemiin siinä missä perinteisempien antiikkiesineidenkin. Nyt videopelien myyntiennätys on jälleen mennyt rikki Yhdysvalloissa.

Heritage Auctions -huutokaupassa myytiin perjantaina harvinainen Nintendo Entertainment System -konsolin Super Mario Bros -pelikasetti. Vuodelta 1985 peräisin oleva pelikasetti on edelleen avaamaton, sinetöity ja hyväkuntoinen. Sen myyntihinta kohosi lopulta 114 000 dollariin, eli noin 100 000 euroon.

Kyseinen Super Mario Bros -pelikasetti on rikkonut videopelien myyntihinnan jo aikaisemmin, kun se huutokaupattiin 100 000 dollarin hintaan. Se julkaistiin aikana, jolloin Nintendo sinetöi pelinsä vielä tarroilla läpinäkyvän kalvopakkauksen sijaan. Heritage Auctionsin videopelivastaava Valarie McLeckien mukaan huutokaupatun pelin kysynnän tiedettiin olevan äärimmäisen suuri.