Kadonnut hillastaja löytyi Runkauksen liepeiltä – poliisilta vakava varoitus

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Viikonloppuna marjametsälle lähtenyt henkilö löytyi suuren etsintäoperaation avulla Lapin Simossa sijaitsevan Runkauksen luonnonpuiston laitamilta. Hän oli jättänyt kännykkänsä autoon. Poliisi sai ilmoituksen hillastajan katomisesta keskiviikkoiltana.

Marjametsälle lähteneen henkilön auto löytyi tyhjänä keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Hillastajan etsintää suorittivat poliisin yksiköt koirien kanssa Lapin ja Oulun poliisilaitoksilta, Rajavartioston koirayksikkö sekä Vapaaehtoisen pelastuspalvelun henkilöstö mönkijöiden ja koirakkojen kanssa.

Poliisin suoritti alueella myös etsintälentoja miehittämättömillä ilma-aluksilla. Rajavartiolaitoksen helikopteri pyydettiin paikalle torstaina. Helikopterin miehistö teki havainnon kadonneesta henkilöstä maastossa torstai-iltana. Henkilö saatiin kuljetettua ensihoidon huomaan väsyneenä ja janoisena. Maasto oli erittäin märkää ja vaikeakulkuista. Poliisi muistuttaakin nyt kaikkia marjastajia kahdesta merkittävästä asiasta.

– Poliisi haluaa edelleen muistuttaa matkapuhelimen mukana pitämisen tärkeydestä sekä kirkkaan maastosta erottuvan vaatetuksen käyttämisestä marjastuksen yhteydessä. Kiitämme kaikkia etsintään osallistuneita tahoja erikseen ja yhdessä. Yhdessä tekeminen tuottaa tulosta, Lapin poliisi ynnää.