Kissa salakuljetti heroiinia vankilaan – jäi kiinni ja pakeni vankeudesta!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Eläimiä käytetään toisinaan salakuljettamaan kiellettyjä esineitä vankiloiden muurien sisäpuolelle. Nyt Sri Lankassa on paljastunut tapaus, jossa kissan avulla vankilaan yritettiin salakuljettaa muun muassa huumeita.

Vartijat huomasivat lauantaina Welikadan korkean turvaluokituksen vankilassa harhailleen kissan. Eläimen kaulaan oli kiinnitetty pieni muovipussi, joka sisälsi kaksi grammaa heroiinia, kaksi sim-korttia ja muistikortin. Kissa onnistui kuitenkin pakenemaan seuraavana päivänä huoneesta, johon se oli otettu talteen.

Welikadan vankilaan on viime viikkoina yritetty toimittaa huumeita, kännyköitä ja muita kiellettyjä esineitä myös heittämällä niitä laitoksen muurien yli. Huumausainelait ovat Sri Lankassa erittäin tiukat, ja huumerikoksista voi maassa saada jopa kuolemanrangaistuksen. Kuitenkin esimerkiksi paikallisten poliisien kerrotaan osallistuvan huumekauppaan myymällä takavarikoituja aineita, uutisoi The Telegraph.