Kauhunhetkiä kuntosalilla – karannut kuningaskobra pelotteli henkilökuntaa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Kuningaskobria ei elä luonnossa Euroopan leveysasteilla, mutta taannoin sellaiseen törmättiin Hollannissa. Kobra aiheutti järkytystä Amersfoortissa sijaitsevan kuntosalin henkilökunnalle.

Pellikaan-kuntosalin työntekijä oli siirtelemässä kuntosalin ulkopuolella olleita putkia törmätessään ilmielävään kuningaskobraan. Kuntosalia johtava Dannis Verwij luuli kyseessä olleen pila, kunnes hän näki matelijasta kuvatun videon. Paikalle hälytettiin paikallisen eläinsairaalan työntekijät.

Terraariosta karanneeksi epäilty 2,5 metriä pitkä käärme elää luonnossa trooppisissa olosuhteissa ja liikkui hitaasti Hollannin viileän sään vuoksi. Myrkylliset kuningaskobrat voivat purra ihmisiä tuntiessaan olonsa uhatuksi. Matelija on päätynyt käärmeasiantuntijan hoivaan kunnes sen omistaja paikannetaan, uutisoi NL Times.