Lentoyhtiö Qantas aloitti kiertolennot – ihmisille, jotka eivät halua matkustaa kohteeseen

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ulkomaille matkustaminen on koronakriisin myötä rajoittunut merkittävästi. Osa ihmisistä kuitenkin kaipaa matkailun tunnelmaa niin paljon, että he ovat valmiita jopa lentämään ilman varsinaista määränpäätä.

Australialainen lentoyhtiö Qantas Airways on aloittanut Flights to Nowhere, eli matkat ei minnekään -lennot. Niissä yhtiön Boeing 787 -matkustajakone nousee ilmaan Sydneyn lentokentältä, lentää Ulurun kalliomuodostelman, Ison valliriutan ja Sydneyn sataman yli ja palaa lopulta lähtöpaikkaansa. Kyseessä on siis eräänlainen kiertoajelu, jossa matkustajat ihailevat maisemia yläilmoista käsin.

Liput seitsemän tunnin maisemalennolle maksavat noin 490 – 2 340 euroa paikasta ja matkustajaluokasta riippuen. Vaikka päämärättömien lentojen aiheuttamat päästöt ovat herättäneet huolta sosiaalisessa mediassa, myytiin Qantasin ensimmäinen maisemamatka Reuters-uutistoimiston mukaan loppuun 10 minuutissa. Samanlaisia tempauksia ovat aikaisemmin toteuttaneet myös esimerkiksi Taiwanin EVA Air ja Japanin All Nippon Airways.