Koulun ikkunoita rikkonut teinipoika tunnusti – purki pahaa oloa ilkivaltaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Varkaudessa sijaitsevan Waltterin koulun ikkunoita rikottiin elokuussa. Poliisi sai tekijän kiinni, ja epäiltynä on paikkakuntalainen 16-vuotias poika. Hän on myöntänyt teon.

– Nuori on kertonut, ettei rikkominen liity varsinaisesti kouluun millään tavalla. Koulu vain sattui valikoitumaan pahanolon purkauksen kohteeksi. Asiaa on selvitetty yhteistyössä Varkauden kaupungin, poliisin ja ankkuritoiminnon kanssa. Poliisi kiittää myös sivullisia asiaan liittyvistä havainnoista. Tyypillisesti tämän tapaiset nuorten teot johtuvat enemmän hetken ajattelemattomuudesta kuin tahallisesta halusta tehdä rikoksia, Itä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan.

Ankkuritoiminnan kautta nuori ohjautuu moniviranomaisyhteistyön kautta tarvittaviin tukitoimiin. Vaikka kyseessä on nuori henkilö, on hän silti vastuussa teostaan sekä aiheuttamistaan vahingoista. Varkauden kaupunki tuleekin vaatimaan useita tuhansia euroja nuorelta hänen aiheuttamistaan vahingoista.

– Asiaa on tutkittu Itä-Suomen poliisilaitoksessa törkeä vahingonteko nimikkeellä ja se on siirtymässä syyteharkintaan. Ankkuritoiminto on osoittautunut myös tässä tapauksessa hyväksi keinoksi puuttua varhaisessa vaiheessa nuorten käytökseen ja herättää heidät ajattelemaan tekojensa seurauksia.