Tunnesyöpöttely vaihtui terveysintoiluun – mies pudotti puolet painostaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Vanhempien avioero sai Matthewin masentumaan, eristäytymään muista ihmisistä ja tunnesyöpöttelemään. Yhdysvaltojen Kaliforniassa asuva 27-vuotias mies päätti vaihtaa elämänsä suuntaa muutettuaan omilleen muutama vuosi sitten. Hänen ulkonäkönsä on muuttunut, mutta eniten terveellisistä elämäntavoista on hyötynyt hänen mielenterveytensä.

Matthew kertoo mässäilleen, koska pakeni sen avulla ongelmiaan. Valitettavasti ylensyönti aiheutti ainoastaan lisää ongelmia, eikä hänen terveytensä ollut hääppöinen. Onneksi mies sai kipinän urheiluun, ja kaikki alkoi tavallisesta kävelystä. Lopulta hänellä oli oma kokonainen kunto-ohjelma ja noin 110 karistettua kilogrammaa.

Kuten rajussa laihdutuksessa on tapana, niin iho ei mukaudu yhtä nopeasti muutoksiin, vaan jää roikkumaan. Hän harkitsee parhaillaan ihonpoistoleikkausta. Tärkeintä on kuitenkin ollut se, että Matthew on nykyään terve, iloinen ja sosiaalinen.

View this post on Instagram

Yo…. this is kind of crazy 😅. 1 Year! In the past 12 months, I had ups and downs. I was happy and sad. Building and breaking! And thats okay because you can always rebuild…. and have that shit broken again lol. I had this mindset of "Okay, I fixed it already; therefore I wont have problems now." But something always comes up. I've since then changed my mindset to "Okay. I fixed it. I want something to try and break it now." We cant be perfect but we can always rebuild to be better. You can rebuild your relationship with anything. In the past year, I've been working to rebuild my relationship with my family, friends and food. Something I cant say I tried the 4 years prior. I always thought I could "just forget" it happened and had my escapes. Food and video games, man… they were my escapes. I can tell you why. So in video games, youre told to save people from bad people and you become the hero. I lived my life expecting good because I always liked doing good. So when I got who I wanted back, this person I love was not who I thought. I went into this state of why should I try or care if Im not getting what I wanted. I wanted only what I was expecting; "The perfect family." I was never able to talk about it. But when I tried it would break my heart because Instead of accepting who this person really is, I wanted the cool, funny Dad I knew. Since I didn't get what I wanted, I never gave it a chance and ran from it. Running from it made me feel I abandoned my Dad though… and that's when things just got bad. In video games, the hero doesn't run away, he stays and faces things head on. I see why it was so easy for me to escape in them. 4 years man… I didn't care to do good by my family, friends or myself. Because why waste my time if I'm not getting what I wanted, right? Spent my time in video games and food because it felt good with them. When I finally did talk about was was wrong, it saved my life. And doing everything with love instead of expectations this past year, it's changed my life. To everyone I bombarded with my 1000s of questions, Thank you! #Accountability #Health #Fitness #mentalhealthawareness #mentalhealthawarenessmonth

A post shared by Miggity_Miggity_Matt (@matt_dusc) on