Esittelyssä Samsungin The Sero – kääntyvä televisioruutu on mobiilisukupolven päätelaite

Digi Kaupallinen yhteistyö Lux Viihdeuutiset · Stara.fi

Videoita on perinteisesti kuvattu vaakatasossa, mutta viime vuosina sosiaalisen median videopalvelut ovat muuttaneet tilanteen toisenlaiseksi. Pystytasossa kuvattujen videoiden määrä on lisääntynyt, ja Samsung on nyt tarttunut kiinni trendiin tuomalla markkinoille kääntyvän televisioruudun. The Sero -televisio toimii nimittäin sekä pysty- että vaakatasossa.

Samsung The Sero

Stara testasi televisiota, joka voi hyvin olla mobiilisukupolven toivoma päätelaite. Pystyssä kuvattuja mobiilisisältöjä on käytännöllistä katsoa suurelta pystyruudulta, jolloin sisällöt näkyvät koko ruudulla. Lattialla seisovaan tyylikkääseen design-televisioon kuuluu myös telineen, joka pitää laitteen asennossa ja mahdollistaa seinälle asennettavia televisioita merkittävästi paremman äänenlaadun. Erityisesti alapään taajuudet välittyivät telineeseen integroidun äänijärjestelmän ansiosta hienosti verrattuna tavallisiin taulutelevisioihin. Tavallista paremman äänenlaadun ansiosta myös livekeikat tarjosivat The Serossa tavallista enemmän koettavaa.

Samsung Sero Staran testissä.

Staran testissä kuvanlaatu todettiin erittäin tarkaksi ja luonnollisen kirkkaaksi, jolloin esimerkiksi testissä käytetyn Disney+ -videopalvelun värikkäät animaatiot pääsivät hyvin oikeuksiinsa. Laitteen kaukosäädin on siro ja helppokäyttöinen, mutta laitetta voi käyttää myös matkapuhelimen välityksellä. Kuvatiloja vaihtaessa ruudun pyöriminen tarjoaa ylimääräisen ohjelmanumeron erityisesti lapsiperheissä. Laitteen todettiin toimivan saumattomasti ainakin Android-matkapuhelinten kanssa. Lue ominaisuuksista lisää Samsungin verkkosivuilla.

Viiden Portrait mode -kuvatilansa avulla The Sero sulautuu ympäristöönsä pystysuuntaisessa valmiustilassa. Käyttäjä voi valita sammutetun television ruudulle sisällön viidestä vaihtoehdosta, joita ovat juliste, kello, valokuva, ääniseinä tai Cinemagraph. Taidemaalausten sijaan voi katsella esimerkiksi perheen lomakuvia tai yrityskäytössä tuotteiden esittelykuvia. Ensivaikutelma television pyörivästä ruudusta nosti esiin kysymyksen ominaisuuden tarpeellisuudesta, mutta kokeilun myötä kävi selville, että tässä voisi todella olla uuden ajan televisio. The Seron suositushinta on 1499 euroa.