Jouluiloa kurimuksen keskelle – Tuomaan markkinat järjestetään tänäkin vuonna

Matkailu · Terhi Piiroinen

Eurooppalaiset joulumarkkinat ovat mahtavia tunnelmanlaatajia. Ei ole montaa parempaa asiaa maailmassa kuin nauttia hehkuviiniä Iltahämärässä koristevalojen säihkyessä ja joululaulujen soidessa. Useat isot markkinat ovat kuitenkin ilmoittaneet jättävänsä joulutorin väliin tänä vuonna koronaviruspandemian vuoksi.

Helsingin Senaatintorilla järjestetty Tuomaan markkinat kokoaa 93 kotimaista käsityöläistä ja pientuottajaa sekä 15 ravintola- ja kahvilatoimijaa kaupungin ytimeen. Tapahtuma on Helsingin vanhin ja ehkäpä kaunein. Alueella ei järjestetä oheisohjelmaa, mutta paikalla on karuselli ja runsaasti kojuja kausiherkkuineen.

– Tuomaan Markkinoiden myyjät ja ruokatoimijat on valikoitu vastuullisia tuotanto- ja toimintatapoja korostaen, ja markkinat tarjoavatkin kestävän vaihtoehdon massatuotantona valmistetulle lahja- ja koristetavaralle. Mukana on sekä uusia että tuttuja toimijoita.

– Markkinoiden myyjäkattaus koostuu pääosin pienistä kotimaisista ja paikallisista toimijoista: tarjolla on muun muassa kotimaisia pientilajuustoja, kalaherkkuja, hilloja, sinappeja ja paljon muuta joulupöytään. Pukinkonttiin sopivat esimerkiksi käsintehdyt makeiset, luonnonkosmetiikka, kierrätysmateriaaleista valmistetut korut ja asusteet sekä villasukat, myssyt ja muut käsintehdyt lämmikkeet.

Tuomaan Markkinat järjestetään Helsingin Senaatintorilla 5.–22. joulukuuta. Avoinna maanantaista torstaihin kello 11–19 ja perjantaista sunnuntaihin kello 10–20. Vapaa pääsy.