Walmart lopettaa robottien käytön – ihmiset tekevät työn yhtä tehokkaasti

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen kauppaketju Walmart otti vuonna 2017 käyttöönsä robotit, joiden tehtävänä oli hoitaa tavartalojen inventaario. Nyt ketju on kuitenkin päättänyt olla jatkamatta sopimustaan Bossa Nova Robotics -yhtiön kanssa.

Vuonna 2017 Bossa Nova Roboticsin kanssa solmitun sopimuksen myötä robottityöntekijöitä nähtiin 500 Walmart-tavaratalossa. Niiden tehtäviin kuului hyllyjen tarkastaminen ja inventaarioiden tekeminen. Walmartin kerrotaan kuitenkin huomanneen ihmisten tekevän saman työn yhtä tehokkaasti.

Walmart ei ole paljastanut tarkkaa syytä robottien käytön lopettamiselle. Wall Street Journal -lehden mukaan päätökseen on kuitenkin osittain vaikuttanut koronapandemia.

Merkittävä osa asiakkaista on suorittanut ostoksensa internetin kautta, minkä ansiosta yhä useamman ihmistyöntekijän toimenkuvaan kuului verkkotilausten kerääminen tavaratalojen hyllyiltä. Lisäksi Walmartin toimitusjohtaja John Furnerin kerrotaan olleen huolissaan siitä, mitä asiakkaat ajattelisivat nähdessään robotteja kauppojen käytävillä.