Vain elämää -sensaation laulanut Jannika B: ”Kaltoin kohdeltuna lapsi lopettaa itsensä rakastamisen”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vain elämää -viihdeohjelma on nähty Suomen televisioruuduissa jo lukemattomien tuotantokausien ajan, mutta viime viikolla siinä kuultiin todennäköisesti ohjelman historian pysäyttävin kappale, versio ja tulkinta. Tämä tapahtui, kun Jannika B esitti suomalaiset kyyneliin saaneen version Klamydia-yhtyeen Pyyntö-kappaleesta. Jannikan lisäksi kappaleessa lauloi hänen tyttärensä.

Kappale liikutti suomalaisia siinä määrin, ettei sen suosio jäänyt televisio-ohjelmaan. Kappale on saanut poikkeuksellisen paljon ylistystä sosiaalisessa mediassa ja laulaja itsekin on saanut sen myötä runsaasti palautetta. Sunnuntaina Jannika kommentoi saamiaan viestejä ja Klamydian kappaleen tulkintansa perimmäistä tarkoitusta sosiaalisessa mediassa. Hän kertoi itkeneensä viime viikolla paljon onnen ja surun kyyneleitä.

– Olen saanut teiltä valtavasti viestejä liittyen versiooni Klamydian Pyyntö-kappaleesta. Luen jokaisen sydämellä. Voin nähdä ne elokuvana päässäni ja noina hetkinä tunnen todella vahvasti teidän ilot, surut ja viiltävät tuskat. Ne tuskat joista olen saanut lukea ovat asioita, joita kenenkään ei kuuluisi kokea, Jannika B kirjoitti Instagramissa.

– Tämä kappale ei ole vain lapsen pyyntö. Lapsuus ja aikuisuus ovat kaikki yhtä. Meissä jokaisessa aikuisessa asuu edelleen se pieni lapsi, joka kaipaa rakkautta ja hyväksyntää juuri sellaisena, kuin on. Lapsuus tekee meistä sen keitä me olemme aikuisina. Lapsi ei koskaan lopeta rakastamasta vanhempiaan – kaltoin kohdeltuna lapsi lopettaa itsensä rakastamisen. Kun ei rakasta itseään, on helppo vihata kaikkea ja kaikkia. Sitä vihaa me näemme ympärillämme niin koulujen pihoilla kuin somessa, laulajar lausui viisaasti.

Samalla Jannika muistutti, että tänään alkaa lasten oikeuksien viikko ja kiitti kaikkia, jotka ovat tehneet arvokasta työtä lasten parissa. Viimeisenä Jannika esitti pyynnön, että mahdollisimman moni kuulisi tai lukisi tämän Vesku Jokisen hienon tekstin. Nyt jokainen Staran lukija voi tehdä sen katsomalla alla olevan videon ja keskittymällä sen sanomaan.