Suomalaiset eivät pelkää intiimileluja – tuovat kipinää makuuhuoneeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Tutkimukset ovat osoittaneet, että miehet suhtautuvat intiimiin kanssakäymiseen liittyviin asioihin yleensä naisia myönteisemmin. Kaalimadon tutkimuksen mukaan miehistä 58 prosenttia pitää kumppanin intiimivälineiden käyttöä positiivisena asiana.

Naisista 36 prosenttia suhtautuu avoimesti kumppaninsa käyttämiin seksivälineisiin. Pariskuntien kannattaa opetella seksivälineiden käyttöä yhdessä ja rohkeasti omaa suosikkiaan etsien. Ainoastaan 12 prosenttia suomalaisista ei pidä tai ei pitäisi siitä, jos kumppani käyttää seksivälineitä.

– Seksivälineillä yhteisiin lemmenhetkiin on helppo tuoda vaihtelua ja jännitystä. Välineet toimivat myös apuna, jos itsellä tai kumppanilla on hankaluuksia esimerkiksi kostumisen, erektion, seksiin liittyvien kipujen tai orgasmin kanssa, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen kertoo.

– Kun yhdessä harrastettu seksi on kiihottavaa ja nautinnollista, sitä alkaa tehdä myös enemmän mieli. Tämä tekee monella tapaa hyvää suhteelle, hän lisää.