Nyt voit lyödä vetoa valkoisen joulun puolesta – näillä paikkakunnilla uskotaan mustaan jouluun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Loppuvuoden suurin jännitysmomentti on perinteisesti se, saadaanko valkoinen vai musta joulu. Nyt säästä voi lyödä vetoa, sillä kansainvälinen peliyhtiö on avannut eri paikkakuntien kohteet ja listannut ne sivustolleen. Kertoimien mukaan Helsinkiin ja Turkuun ei uskota satavan lunta tänäkään jouluna.

Sen sijaan vedonlyöjät uskovat valkoisen joulun saapuvan Tampereelle, Jyväskylään, Kuopioon ja Ouluun. Sitä pohjoisemmaksi ei ole edes kertoimia, sillä valkoinen joulu on lähes varma asia. Lunta on oltava vähintään yksi sentti jouluaattona 24. joulukuuta.

Peliyhtiön lähteenä käytetään Ilmatieteen laitosta. Viime vuonna Etelä-Suomen talvi jäi todella lyhyeksi ja myöhäiseksi. Ihmiset haaveilevat kunnon lumipeitteestä kuukausia kestävän harmauden sijaan.