Tony Hawkilta huikea 720-asteinen skeittirampilla: ”En usko tekeväni näitä enää montaa”

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skeittaamisen suurimpiin nimiin lukeutuva Tony Hawk nousi lajin ammattilaisten joukkoon vuonna 1982 vasta 14 vuoden ikäisenä. Tähti on vielä 52-vuotiaanakin osoittanut olevansa lahjakas skeittaaja, vaikka hänen mukaansa temput eivät sujukaan yhtä helposti kuin nuorempana. Nyt Hawk on vihjaillut temppujen tekemisen todennäköisesti harvenevan lähitulevaisuudessa.

Tuoreella videolla Tony Hawk nähdään suorittamassa skeittirampilla 720-asteisena tunnetun tempun ensi kertaa yli kolmeen vuoteen. Nimen mukaisesti tempussa skeittilaudalla pyrähdetään 720-asteisesti ilmassa. Hawk on tunnettu myös 900-asteisesta, jolla hän hämmästytti maailmaa vuoden 1999 X Games -tapahtumassa.

– Olen erittäin vanha. En voi varmuudella sanoa tämän olevan viimeinen 720-asteiseni, mutta en usko tekeväni näitä enää montaa, videolla nähdyn skeittilaudan hyväntekeväisyyshuutokauppaan lahjoittava Tony Hawk kirjoitti.