Bernie Sanders -meemillä 1,8 miljoonaa dollaria hyväntekeväisyyteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sosiaalinen media täyttyi viime viikonloppuna Bernie Sanders -meemeistä. Kaiken taustalla oli kuva yhdysvaltalaispoliitikosta istumassa presidentti Joe Bidenin virkaanastujaisissa vaatimattoman näköisessä talvitakissa, lapasissa ja kasvomaskissa. Nopeasti levinnyt kuva käynnisti meemin, jossa Sanders photoshopattiin mitä erilaisimpiin tilanteisiin.

Bernie Sanders päätti sittemmin käyttää meemiä hyödyksi kerätäkseen rahaa hyväntekeväisyyteen. Pitkän linjan demokraattipoliitikon kampanjasviustolla alettiin myymään kuuluisalla kuvalla varustettuja collegepaitoja, t-paitoja ja muita oheistuotteita. Oheistuotteilla kerättiin varoja erilaisille hyväntekeväisyysjärjestöille.

Ensimmäinen erä oheistuotteita myytiin Associated Press -uutistoimiston mukaan loppuun vain 30 minuutissa. Rahaa Sandersin kotiosavaltiossa, Yhdysvaltojen Vermontissa toimiville hyväntekeväisyysjärjestöille kerättiin viidessä päivässä 1,8 miljoonaa dollaria. Sanders kertoo vaimonsa kanssa olevansa onnellinen siitä, että hänen internet-näkyvyyttään voitiin käyttää apua tarvitsevien Vermontin asukkaiden hyväksi.