Rebecca Blackin Friday-viraalihitistä 10 vuotta – nyt siitä julkaistiin hämmentävä versio

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rebecca Blackin Friday-kappale musiikkivideoineen nousi yllättäväksi viraalihitiksi vuonna 2011. Tuolloin vasta 13-vuotiaan Blackin viikonlopun odottamisesta kertova korvamato keräsi puoleensa runsaasti pilkkaa ja jopa suoranaista vihaa, mutta vuosien saatossa siitä on camp-arvonsa ansiosta muodostunut kulttisuosikki.

Nyt Friday-kappaleen julkaisusta on vierähtänyt jo 10 vuotta, ja Rebecca Black on juhlistanut merkkipäivää viraalihitin uudella remix-versiolla. Uuden version on tuottanut kokeellista popmusiikkia tekevän 100 Gecs -duon Dylan Brady, ja siinä vierailevat Dorian Electra, Big Freedia sekä juuri Fridayn aikoihin suosionsa huipulla ollut 3OH!3-yhtye.

Uudessa versiossa Rebecca Blackin Friday on kokenut melkoisen hyperpop-muodonmuutoksen. Myös Blackin ulkoinen tyyli on muuttunut, sillä nykyään 23-vuotias laulaja nähdään videolla mustaan lateksiasuun pukeutuneena. Tähden mukaan alkuperäinen Friday-kappale on sittemmin myynyt jo kultaa, ja hän esitteleekin musiikkivideolla kehystettyä kultalevyään.