Hurjat kuvat Texasista – talvimyrskyn runtelemaan osavaltioon julistettu hätätila

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lumen satamainen Yhdysvaltojen etelässä sijaitsevassa Texasissa ei ole ennenkuulumatonta, mutta nyt aluetta on koetellut tavanomaista rajumpi talvimyrsky. Se on osoittautunut niin tuhoisaksi, että preisdentti Joe Biden on julistanut osavaltiossa hätätilan.

Lämpötila esimerkiksi Dallasissa on ollut CBS:n mukaan paikoitellen kylmempi kuin Alaskan Anchoragessa. Talvimyrskyn vuoksi jopa miljoonat Texasin asukkaat ovat olleet ilman sähköä.

Lämpötilat ovat puolestaan laskeneet paikoitellen -18 asteeseen. Tämä on ollut monille paikallisille vaarallinen yhdistelmä, sillä osavaltiossa ei yleisesti ole osattu varautua aktisiksi kuvailtuihin olosuhteisiin esimerkiksi rakennusten lämmöneristyksessä.

Sosiaalisessa mediassa levinneissä kuvissa ja videoissa nähdään, kuinka rajusti talvimyrsky on vaikuttanut texasilaisten elämään. Esimerkiksi Dallasissa asuva Thomas Black jakoi kuvia tuulettimestaan roikkuvista jääpuikoista ja kauttaaltaan jäätyneestä uima-altaasta.