Crocs-kenkien myynti räjähti – pandemia-aika yllätti

Lifestyle Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Crocs-kengät jakavat mielipiteitä rajusti. Toiset pitävät muovisia kenkiä mukavina ja helppokäyttöisinä, toiset puolestaan suoranaisena tyylirikoksena. Nyt jalkineiden kysyntä on kuitenkin lisääntynyt.

Crocs on ilmoittanut kenkien myynnin lisääntyneen jopa 64 prosentilla vuoden 2021 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. CNN-uutissivuston mukaan yhtiö uskoo nyt nyt liikevaihtonsa nousevan tänä vuonna 40-50 prosenttia aikaisemman 20-25 prosentin ennusteen sijaan.

Pandemia-aika on ollut Crocsille menestyksekäs, sillä vuonna 2020 kenkiä myytiin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Crocsien maine on viime vuosina noussut myös esimerkiksi Justin Bieberin ja Post Malonen kaltaisten tähtien tehtyä yhteistyötä kenkämerkin kanssa. Kenkämalleja nähtiin viime sunnuntaina jopa punaisella matolla muusikko Questloven puettua Oscar-gaalaan jalkoihinsa kullanvärisiset custom-Crocsit.