Ikean huonekasvista paljastui yllätys – mukana tuli eksoottinen lisko

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Eksoottiset eläimet saattavat päätyä vahingossa matkustamaan pitkiäkin matkoja rahtien mukana. Taannoin eräs brittiläinen Ikean asiakas sai yllättyä huomattuaan, että huonekasvin mukana oli tullut odottamaton kaupanpäällinen.

Asiakas oli huomannut kotonaan Ikean huonekasvissa erikoisen vapaamatkustajan. Lehtien seasta paljastui kasviin hyvin maastoutunut eksoottinen gekko. Kyseisen kaltaisia matelijoita ei elä luonnonvaraisina Iso-Britanniassa, eivätkä ne pärjäisi kauaa saarivaltion viileässä ilmastossa.

Ikean asiakas otti yhteyttä eläinten hyvinvointiin erikoistuneeseen RSPCA-järjestöön. RSPCA:n työntekijä Clara Sully lähetettiin paikalle noutamaan gekon mukaansa. Hän kertoo Devon Live -lehdelle matelijan olevan turvassa ja odottavan päätyä uuteen kotiinsa.