Google kehitti hakupalveluaan – koronatietoa matkahakujen yhteydessä

Digi Matkailu · Tim Isokivi

Hakukone Google on paljastanut uusia ominaisuuksia, joiden tarkoituksena on helpottaa matkojen suunnittelua korona-aikana. Google tarjoaa tietoa matkoihin liittyviä hakuja tekeville tietoa muun muassa siitä, vaaditaanko matkakohteessa koronatestiä tai karanteenia.

Mikäli Googlessa etsitään mobiililaitteella esimerkiksi tietoa lennoista tai jonkin kaupungin hotelleista, tarjotaan hänelle myös tietoa kohdemaan koronakäytännöistä. Google kertoo mikäli maahan päästäkseen täytyy esittää esimerkiksi rokotetodistus tai negatiivisen testitulos, ja kuinka kauan mahdollisessa karanteenissa täytyy viettää aikaa. Käyttäjä voi myös halutessaan pyytää Googlea lähettämään automaattisesti sähköpostin kohdemaan koronaohjeiden muuttuessa.

Googlen on uutisoitu myös uudistaneen Matkustus-sivuaan. Matkustus-palvelun Tutki-osiota on paranneltu näyttämään entistä laajemmin tietoa matkakohteiden lennoista, majapaikoista ja esimerkiksi nähtävyyksistä. Tutki-osio myös kertoo vinkkejä kiinnostusta herättävien kohteiden parhaista vierailuajoista.