Taivaallisia herkkusieniä äitienpäivän aterialle – mukaan paahdettua valkosipulia

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Vappu avasi grillauskauden ja nyt suunnitellaan äitienpäivän ateriaa. Miksipä ei loihtisi ihanaa lounasta terassilla nautittavaksi laadukkaiden pihvien ja lisukkeiden kera.

Maustekastikeyhtiö Poppamies ja Champ-herkkusienet ovat yhdistäneet voimansa. Tuloksena on syntynyt herkullisia reseptejä, joista seuraavana esittelemme paahdetulla valkosipulilla maustetut herkkusienet. Ne voi valmistaa uunissa tai grillissä.

Roasted Garlic -herkkusienet500 g Champ jumbo tai grilli herkkusieniä0,5 dl Poppamiehen Roasted Garlic BBQ Sauce-kastiketta0,5 dl rypsiöljyä

Putsaa sienet. Yhdistä Poppamiehen Roasted Garlic BBQ Sauce-kastike ja rypsiöljy kulhossa. Lisää sienet ja sekoita niin, että sienet saavat kastiketta joka puolelle. Levitä sienet uunipellille ja paista ensin 20 minuuttia 200 asteessa, käännä sitten uuni 175 asteeseen ja jatka vielä 40 minuuttia.

Jos teet sienet grillillä, esilämmitä grilli epäsuoralle lämmölle 180 asteeseen. Mikäli sienet ovat isohkoja voit asettaa ne suoraan grillille, mikäli pieniä (niin että voivat tippua kypsyessään ja kutistuessaan grillin ritilöiden välistä) aseta ne grillin kestävään vuokaan. Grillaa tunti välillä käännellen.