Pirkanmaalainen vanginvartija varasti yli 18 000 euroa vankirahoja?

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pirkanmaalla sijaitsevassa Kylmäkoskevan vankilassa työskennelleen vartijan epäillään varastaneen vankirahoja yli 18 000 euron edestä. Rikosepäily paljastui viime syksynä suoritetussa tarkastuksessa. Tarkastus tehtiin, kun vankirahojen käsittelyssä paljastui rikoksen mahdollisuus.

Tarkastuksessa kävi ilmi syyskuun alussa alkanut systemaattinen väärinkäytös. Nelikymppisen vartijan epällään varastaneen vankien rahoja noin 18 600 euron edestä. Sen mahdollisti katko vankien rahoja maksukorteille merkinneessä ja vankilan kassaan siirtäneessä ketjussa.

Syyttäjä on tapauksesta ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan nostanut tekonsa tunnustanutta vartijaa vastaan syyteen törkeästä varkaudesta. Hänet on myös pidätetty virastaan oikeusprosessin ajaksi. Vangit käyttävät suljetuissa laitoksissa nykyään prepaid-kortteja, joille ladataan heidän mukanaan tuoma käteinen raha ja etuudet.