Klarnan sovelluksessa raju vika – käyttäjät päätyivät muiden tileille

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maksupalvelujätti Klarnan sovelluksessa ilmeni torstaina yllättävä ja huolestuttava vika. Osa palveluun sisään kirjautuneista päätyi oman tilinsä sijaan muiden käyttäjien tileille. Vika koski noin 9 500 Klarnan asiakasta.

Klarnan mukaan vika ilmeni palvelussa noin 31 minuutin ajan ennen kuin se onnistuttiin korjaamaan. Klarnan mukaan muille käyttäjille näkyneet tiedot eivät olleet EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen määrittelemiä arkaluontoisia tietoja.

Dagens Industri -lehden mukaan kirjautuneet pääsivät kuitenkin näkemään muiden käyttäjien henkilökohtaisia tietoja, osoitteita, ostohistorioita ja osia pankkitiedoista.

Ihmisten yrittäessä kirjautua uudelleen sisään he päätyivät jälleen eri käyttäjien tilille. Klarnan mukaan vika ei johtunut esimerkiksi hakkerien suorittamasta tietomurrosta, vaan sen taustalla oli pelkkä inhimillinen erehdys. Klarnalla on maailmanlaajuisesti noi 90 miljoonaa aktiivista käyttäjää.