Ellinoora puhuu avoimesti terveysongelmista: ”Jouduin sairaalaan”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Emma Gaalan vuoden naissolistiksikin vuonna 2020 valittu suomalainen laulaja-lauluntekijä Ellinoora tunnetaan hiteistään, kuten Leijonakuningas ja Bäng Bäng typerä sydän. Nyt 27-vuotias tähti on puhunut Roope Salmisen Kolme käännekohtaa -podcastissa avoimesti terveyshuolistaan. Ne ilmenivät ensi kertaa voimakkaina vatsakipuina  hänen ollessa matkalla Lontoossa vuonna 2012.

– Minulla alkoi siellä sellaiset ihmeelliset vatsakivut. Ne yltyivät niin koviksi, että jouduin sairaalaan. Ei siellä mitään, ei mistään löytynyt mitään, joten ei muuta kuin särkylääkkeet naamaan ja reissu jatkuu, Ellinoora kertoo.

Vatsakivut loppuivat, mutta ne palasivat vuodenvaihteessa 2013. Tähden abikevät sai kertaheitolla ikävän käänteen päivystysreissujen vuoksi. Ongelmien varsinaista syytä ei heti löytynyt, mutta ne varjostivat hänen elämäänsä vielä seuraavana kesänä hänen joutuessa viettämään aikaa sairaalassa samalla kun muut nuoret nauttivat kesäfestareista.

Kesällä 2013 tehdyn toimenpiteen myötä hän kykeni jälleen viettämään normaalia elämää. Vuonna 2017 alkoivat kuitenkin Ellinooran toisenlaiseksi problematiikaksi kuvailemat ongelmat. Hän kertoo kuitenkin tottuneensa elämään terveysongelmien kanssa, eikä sen vuoksi ota kivuttomuutta itsestäänselvyytenä.

– Kipu on mulle hirveän tuttu asia. Ja symppaan kaikkia ihmisiä, jotka käy elämässään jotain läpi, mitä toiset ihmiset ei tiedä, Ellinoora paljastaa.