Voimalaitoksen valtavat jäähdytystornit räjäytettiin – hurja näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Iso-Britannian Rugeleyn maamerkkinä ovat vuosikymmenten ajan toimineet paikallisen hiilivoimalaitoksen neljä valtavaa jäähdytystornia. Nyt kaupungin yleisilme on kuitenkin muuttunut kertaheitolla.

Rugeleyn voimalaitos sulki ovensa vuonna 2016. Nyt voimalaitoksen ikonisiksi muodostuneet jäähdytystornit on tuhottu kontrolloidun romuttamisen voimin. 117 metrin korkeuteen kohonneet betonitornit hävitettiin 6. kesäkuuta.

Jäähdytystornien romuttamista seurasi suuri määrä paikallisia ja kauempaakin saapuneita ihmisiä. Viranomaiset kehottivat paikallisia seuraamaan näkyä kodeistaan käsin noudattaakseen koronarajoituksia, mutta useat kokoontuivat todistamaan tilannetta isoin joukoin ulos. Näky ikuistettiin myös viraalina sittemmin levinneiksi videoiksi.