Yhdysvaltojen puolustusministeriö julkaisee uuden UFO-raportin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tunnistamattomat lentävät esineet, eli ufot ovat kirvoittaneet ihmisten mielikuvitusta vuosikymmenten ajan. Nyt Yhdysvaltojen puolustusministeriö Pentagonin odotetaan julkaisevan uuden raportin maan puolustusvoimien tekemistä ufohavainnoista. Kesän aikana julkaistavasta raportista on jo saatu hieman ennakkotietoja.

Raportti kattaa yhteensä 120 havaintoa viimeisten 20 vuoden ajalta. Järin mullistavia paljastuksia raportista ei todennäköisesti ole syytä odottaa. Ennakkotietojen perusteella raportissa ei vahvisteta eikä toisaalta kielletäkään sitä mahdollisuutta, että tunnistamattomat kohteet olisivat peräisin avaruudesta.

Ennakkotietojen mukaan raportin ufohavainnoissa ei ainakaan useimmissa tapauksissa ollut kyse Yhdysvaltojen omasta teknologiasta. Poissuljettu mahdollisuus ei sensijaan ole se, että lentävät esineet olisivat esimerkiksi Kiinan tai Venäjän ilma-aluksia.

Vaikka maan ulkopuolisen elämän olemassaoloa tullaan raportissa tuskin vahvistamaan, on raporttia CNN-uutissivuston mukaan kuvailtu jo etukäteen historialliseksi. Yhdysvaltojen hallitus on ollut vuosien ajan vaitonainen maan puolustusvoimien lentäjien ilmassa kohtaamista tunnistamattomista lentävistä kohteista.