Mielenterveys: Älä jää yksin – kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Korona-aika on kuluttanut monen ihmisen hyvinvoinnin pohjamutiin. Jaksaminen on vähissä ja yksinäisyys on lisääntynyt. Talousongelmat ja päihteiden käyttö ovat voineet omalta osaltaan lisätä pahoinvointia.

Ihmiset hakevat tottuneesti apua terveyskeskuksesta esimerkiksi jalan murtuessa. Kun mieli murtuu, muuttuu avun pyytäminen yhtäkkiä vaikeaksi tai jopa nolostuttavaksi. Sitä se ei kuitenkaan ole. Monet meistä, myös minä, käymme säännöllisesti keskustelemassa ammattilaisten kanssa ilman, että asiaa tarvitsisi hävetä.

Kysymys on tavallaan ennakoimisesta ja siitä, että asioihin puututaan ja niitä aletaan hoitamaan matalalla kynnyksellä ennen ongelmien eskaloitumista. Apua on olemassa, joten älä jää yksin. Alle on koottu tahoja, joista voi saada keskusteluapua vuorokauden ympäri. Hätätilanteessa soita aina 112.

Kriisipuhelin: 09 2525 0111MielenterveystaloMielenterveyden keskusliittoNuortennetti