Ikävä Lontooseen? Tee fish and chipsejä onkiahvenista

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Suomalaiset ovat viettäneet kaksi kesää turisteina omassa maassaan. Samalla moni on huomannut, että kotimaan tarjonta peittoaa monet ulkomaalaiset vaihtoehdot. Ruoka on yksi asia, jota moni kaipaa reissuiltansa.

Lontoossa syödään perinteisesti jokaisella reissulla ainakin kerran fish & chips -annos. Nyt suomalaisen kalan puolesta puhuva Pro Kala ry -järjestö vinkkaa, että annoksia voi tehdä kotona tavallisesta ahvenesta. Jos on käynyt kalaonni, voi herkullisen ruoan valmistaa myös kuhasta.

Fish & Chips uunissa4 annostaFish300 g nahattomia kuha- tai ahvenfileitä1/2 tl suolaa3 rkl ruiskorppujauhoja

Chips500 g bataattia300 g palsternakkaa2 rkl oliiviöljyä1/2 tl suolaaTartarkastike2 dl kermaviiliä1 dl kurkkusalaattia1 tl sinappiamustapippuria

Lisäksi1/2 sitruuna

Ripottele kalafileille suolaa. Leikkaa kuhafileet 2-3 osaan. Ahvenfileet voit kypsentää kokonaisina. Pyörittele kalafileet ruiskorppujauhoissa.

Kuori bataatit ja palsternakat. Leikkaa kasvikset noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja viipaleet suikaleiksi. Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Valuta päälle oliiviöljyä ja ripottele pinnalle suolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Levitä pellille kasvistikkujen viereen kalafileet. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset tuntuvat kypsiltä ja pehmeiltä.

Sekoita tartarkastikkeen aineet keskenään kulhossa. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Tarjoile Fish & Chipsien kanssa tartarkastiketta. Purista kalafileiden päälle halutessasi sitruunanmehua.