Olympialaisten katsojamäärä romahti – puolta pienempi kuin vuonna 2012

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronakriisin varjostamat Tokion olympialaiset päättyivät 8. elokuuta. Urheilutapahtuma oli poikkeuksellinen koronatilanteen aiheuttamien vaikeuksien lisäksi myös toisenlaisella tavalla, sillä olympialaiset keräsivät Yhdysvalloissa heikoimmat katsojaluvut vuosikymmeniin.

Olympialaisten parhaan katseluajan lähetyksiä katseli Yhdysvalloissa televisiosta ja verkosta keskimäärin 15,5 miljoonaa silmäparia päivässä. Katsojaluvut olivat 42 prosenttia pienemmät kuin Rion vuoden 2016 olympialaisissa ja jopa puolet pienemmät kuin Lontoon vuoden 2012 olympialaisissa. Tokion olympialaisten katsojaluvut olivat Yhdysvalloissa pienimmät sitten Soulin olympialaisten vuonna 1988.

Aivan sellaisenaan katsojalukuja ei voi vertailla. Reuters-uutistoimiston mukaan niihin vaikuttavat muun muassa erot aikavyöhykkeiden välillä, tämänhetkinen pandemiatilanne ja suoratoistopalveluiden vähäisempi määrä edellisvuosina.

Heikentyneistä katsojaluvuista huolimatta olympialaisista ei koitunut niiden lähetysoikeudet Yhdysvalloissa ostaneelle NBCUniversalille tappiota. Katsojaluvut olivat edelleen suuria, mikä näkyi mainosmyynnissä.