Vaarallisesti ajanut rekkakuski pysäytettiin Iissä – epäillään olleen useiden huumausaineiden alaisena

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Pohjois-Pohjanmaan Iissä todistettiin tiistaina vaarallista tilannetta liikenteessä. Poliisi pysäytti noin seitsemältä illalla rekkakuskin, joka aiheutti lukuisia vaaratilanteita holtittomalla ajollaan huumeiden vaikutuksen alaisena.

Pohjoiseen matkalla ollut täysperävaunullinen rekka-auto törmäsi sillan kaiteeseen Iissä. Lisäksi täyttä paperilastia kuljettanut ajoneuvo kulki reilua ylinopeutta ja ajautui useaan otteeseen vastaantulevien kaistalle. Myös kuormauksen sidonnassa ilmeni puutteita.

Poliisi kertoo tiedotteessaan kuljettajan puhaltaneen alkometriin nollat. Huumepikatestin perusteella hän oli kuitenkin useiden eri huumausaineiden vaikutuksen alaisena ajonsa aikana. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.