Mies osti käytetyn jääkaapin – sisältö löytyi 80 000 euron edestä rahaa

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Käytettynä ostetuista esineistä voi paljastua monenlaisia odottamattomia yllätyksiä. Erään Etelä-Koreassa asuvan miehen ostamasta jääkaapista löytyi kätkö, johon oli piilotettu kymmenien tuhansien eurojen edestä rahaa.

Anonyymi korealaismies oli ostanut internetistä kimchin eli korealaisen hapankaalin säilömiseen varta vasten tarkoitetun jääkaapin. Siivotessaan jääkaappia miehelle paljastui, että siinä oli säilötty jotain muutakin. Kaapin alaosaan oli teipattu muoviin käärittyjä setelitukkuja.

Seteleitä oli yhteensä 110 miljoonan Etelä-Korean wonin, eli noin 80 000 euron edestä. Mashable-sivuston mukaan tapausta tutkiva poliisi kuvailee summaa erittäin suureksi. Viranomaiset yrittävät parhaillaan paikantaa jääkapin myyjää ja sen ostajalle toimittaneita henkilöitä.

Mikäli rahojen oikeaa omistajaa ei löydetä, saa jääkaapin nykyinen omistaja Etelä-Korean lain mukaan pitää rahat 22 prosentin vero-osuutta lukuunottamatta. Mikäli rahojen omistaja löydetään, saa hän 5-20 prosentin löytöpalkkion. Mikäli rahojen alkuperä paljastuu rikolliseksi, jää hän tyhjin käsin ja rahat siirtyvät valtiolle.