Poliisi epäilee: Katalysaattoreita Kuopiossa varastanut liikkuu Audilla

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kuopiossa on anastettu viime aikoina autoista katalysaattoreita. Ilmiö on piinannut koko Suomea jo muutaman vuoden ajan. Itä-Suomen poliisilaitos on nyt päässyt tekijöiden jäljille.

– Epäillyillä tekijöillä on ollut käytössä mahdollisesti punainen ja harmaa Audi. Epäiltyjä tekijöitä on ollut liikkeellä useita. Poliisi pyytää havaintoja tapahtumista ja ajoneuvojen liikkeistä, Kuopion poliisiasemalta kerrotaan.

Havainnoista voi ilmoittaa puhelinnumeroon 0295 415 232 tai sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Katalysaattoreiden sisältämä rhodium, palladium ja platina ovat nykyisin hyvin kalliita metalleja. Varkaudet aiheuttavat merkittäviä aineellisia tuhoja, koska autosta rikotaan samalla maskeja, puskureita, jäähdyttimiä, ilmastointilaitteita, välijäähdyttimiä, lukkopeltejä, konepeltejä, pohjalevyjä, pakosarjoja ja turboja.