Yllättävä niksi leviää – iPhonen teho voi parantua vaihtamalla alueen tähän maahan

Digi · Tim Isokivi

Applen on tiedetty jo vuosien ajan hidastavan tietoisesti vanhojen puhelinmallien suorituskykyä. Yhtiön oman selityksen mukaan tarkoituksena on säästää laitteiden akkuja. Nyt sosiaalisessa mediassa on kuitenkin levinnyt niksi, jonka avulla teknologiajätin kyseenalaiselle tempulle pitäisi pystyä laittamaan lopun.

Applen vanhempien iPhone-mallien omistajia kehotetaan vahtamaan laitteensa alueeksi Ranskan. Tämän pitäisi parantaa iPhonen suorituskykyä ainakin jonkin verran ja parantaa yleisesti laitteen käyttökokemusta. Vinkistä uutisoineen GizChina-sivuston mukaan tehon parantuminen on todistettu testeissä.

Applen iPhonen tehokkuuden paraneminen alueen vaihtamisen jälkeen johtuu todennäköisesti Ranskassa yhtiötä vastaan joitain vuosia sitten nostetusta kanteesta. Siinä yhtiöltä vaadittiin korvauksia vanhojen puhelinmallien tahallisesta hdiastamisesta. Yhtiölle langetettiin lopulta 25 miljoonan dollarin sakot.