Puumaa pidettiin lemmikkinä kerrostaloasunnossa – sitten omistaja tuli järkiinsä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Nuori puuma on saanut uuden ja sille sopivamman kodin oltuaan lemmikkinä New Yorkissa sijaitsevassa kerrostaloasunnossa. Eläintä pidettiin lemmikkinä lainvastaisesti, kunnes omistajat luopuivat siitä vapaaehtoisesti.

Puumanaaras oli noutohetkellä 36-kiloinen ja 11 kuukauden ikäinen. Sasha-niminen kissapeto toimitettiin ensin Bronxin eläintarhaan eläinlääkärin hoidettavaksi ja myöhemmin Arkansasin osavaltiossa sijaitsevaan Turpentine Creekin villieläinsuojaan, jossa se tulee viettämään loppuelämänsä. HSUS-eläinsuojeluyhdistyksen Kelly Donithan mukaan puuman omistajat tajusivat kerrostaloasunnon olevan huono elinympäristö villieläimelle ja ottivat yhteyttä viranomaisiin luopuakseen siitä.

– Omistajan kyyneleet ja pois kuljetetun puuman hermostunut sirpitys osoittavat surullisella tavalla laittomalla eläinkaupalla olevan monia uhreja ja sen, etteivät villieläimet kuulu muualle kuin luontoon, Donitha kuvailee Associated Press -uutistoimiston mukaan.