Lähdössä ulkomaille? Passin uusiminen voi olla jo myöhäistä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkustusrajoitusten lieventyminen on näkynyt passien kysynnän lisääntymisenä. Lupapalvelut ovat paikoitellen erittäin ruuhkautuneita muun muassa Uudenmaan maakunnissa. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan ruuhkautumista on nähty esimerkiksi Espoon pääpoliisiasemalla, jossa jonottajia on päivittäin kymmenistä jopa kahteensataan.

Jo ennen korona-aikaa ohjenuorana oli, että oman matkustusasiakirjan voimassaolon tarkastaminen kannattaa hoitaa ajoissa. Uusimiseen kannattaa varata aika viimeistään 1-2 kuukautta ennen asiakirjan vanhenemista. Lupapäällikkö Leena Höysniemi kehottaa varaamaan ajan asioinnin poliisin verkkosivuilta.

– Henkilöstömme tekee kovasti töitä, että jokaista saadaan palveltua, mutta jonoja kertyy näillä asiakasmäärillä väkisinkin, Höysniemi kuvailee tiedotteessa.

Ruuhkiin on vaikuttanut puolentoista vuoden aikana kertynyt uusimisvelka, jota pyritään nyt kurottamaan kiinni vauhdilla. Höysniemen mukaan Läns-Uudellamaan haettiin viime vuonna passeja elokuun loppuun mennessä noin 33 000, tänä vuonna samana ajanjaksona 40 000.

– Oma veikkaukseni on, että ruuhka jatkuu ainakin loppuvuoden ajan, Höysniemi kertoo.