Itsenäiset tutkijat väittävät selvittäneensä Zodiac-murhaajan henkilöllisyyden

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaliforniaa 1960-luvulla piinanneen Zodiac-sarjamurhaajan henkilöllisyys on pysynyt vuosikymmenten ajan mysteerinä poliisitutkimuksista ja erilaisista teorioista huolimatta. Nyt 40 itsenäisestä tutkijasta koostuva ryhmä väittää selvittäneensä, kuka murhaaja oli.

Ratkaisemattomiin rikoksiin erikoistunut Case Breakers -ryhmä kertoo käyttäneensä Zodiacin henkilöllisyyden selvittämiseen todistusaineistoa ja silminnäkijöiden tietoa. Heidän mukaansa murhaaja oli Gary Francis Poste -niminen mies, joka kuoli vuonna 2018.

Ryhmä on TMZ-sivuston mukaan kertonut Posten otsassa olevan arven olevan samanlainen kuin Zodiacista silminnäkijähavaintojen perusteella piirretyssä kasvoluonnoksessa. Case Breakersin mukaan heillä on myös todisteita siitä, että mies olisi tappanut Cheri Jo Bates -nimisen naisen vuonna 1966 Kalifornian Riversidessä. Kuolemaa ei ole virallisesti yhdistetty Zodiac-tapauksiin.

Poliisit suhtautuvat The Case Breakersin väitteisiin kuitenkin skeptisesti. Riversiden poliisissa työskentelevä Ryan Railsback kuvailee San Francisco Chronicle -lehdelle ryhmän näyttöjä vain aihetodisteiksi, jotka eivät osoita Posten olleen syyllinen tekoihin. FBI:n mukaan Zodiac-murhaajan tapaus on edelleen avoin.