Ostitko Hans Välimäen Sparkling Christmas -glögiä? IL: Etiketistä puuttuu merkintä alkoholiprosentista

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Glögikausi lähenee parhaillaan, mikä myötä kauppojen hyllyille on jälleen alkanut ilmestymään erilaisia sesonkiin sopivia hehkuviinejä. Nyt yhdestä glögistä on kuitenkin tehty takaisinveto etikettiin päätyneen virheen vuoksi. Alkoholia sisältävää glögiä saattoi sen vuoksi erehtyä luulemaan alkoholittomaksi.

Takaisinveto koskee Hans Välimäen Sparkling Christmas -vuosikertaglögiä. Iltalehden mukaan juomasta nimittäin puuttui merkintä siitä, että se sisältää alkoholia. Juomaa valmistavan Kaskein Marjan laatuvastaava Reija Asikainen kuvailee tapahtunutta lehdelle inhimilliseksi erehdykseksi.

Asikaisen mukaan alkoholiprosentiltaan 5,5 prosentin vahvuista tuotetta ei ole voitu myydä alaikäisille virheestä huolimatta, sillä se on rekisteröity alkoholituotteeksi. Glögin suunnitellut Hans Välimäki kommentoi alkoholiprosentin puuttumista harmittavaksi asiaksi. Sparkling Christmas -glögin lisäksi markkinoille tuotiin tänä vuonna myös alkoholiton Vadelmavimma-glögi, jota takaisinveto ei koske.