Finlayson lanseeraa vaatemalliston – ensimmäinen 50 vuoteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka suomalaisyritys Finlayson tunnetaan tekstiilituotteistaan, eivät vaatteet oli perinteisesti kuuluneet brändin tuotevalikoimiin. Nyt Finlayson lanseeraa kuitenkin ensimmäisen vaatemallistonsta 50 vuoteen.

Finlaysonin liikkkeisiin, verkokauppaan ja Prisma-kauppaketjuun myyntiin saapuva vaatemallisto kantaan nimeä Arkismi. Suunnittelija Tiia Vanhatapion retrohenkinen ja Finlaysonin klassisista kuoseista ammentava mallisto kattaa niin naisten kuin miestenkin malleja. Sen erikoisuus on kierrätysfarkuista valmistettu kiltti, joka on kunnianosoitus Finlaysonin alkuperäisen konepajan perustaneelle skotlantilaiselle James Finlaysonille.

Finlayson on valmistanut vaatteita myös 1960- ja 1970-lukujen vaihteessa. Tuolloin yritys kuitenkin valmisti vaatteita ainoastaan myyntiin. Malliston tuotteitaa myytiin muun muassa Ruotsissa H&M-myymälöissä. Finlayson tulee laajentamaan vaatemallistoaan keväällä. Tuolloin myyntiin tuodaan luomupuuvillasta valmistettu lastenvaatemallisto.