Hauska näky videolle – pingviinit puettiin tonttupukuihin ja päästettiin irti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jouluiset perinteet voivat erota toisistaan melkoisen paljon eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Japanin Shimanen alueella voi joulun alla törmätä suomalaisissa todennäköisesti hämmennystä herättävään ja hauskaan näkyyn.

Matsue Vogel -puistossa on jo vuosien ajan valmistauduttu jouluun pukemalla siellä asuvat pingviinit tonttupukuihin. Tämän jälkeen jouluisen ilmeen saaneet linnut päästetään irralleen vaeltelemaan ihastuneiden ihmisten keskelle.

Jokseenkin epätavalliseen jouluperinteeseen päästään tutustumaan viraalina levinneissä kuvissa ja videoissa. Joulusta pingviinimarssia on järjestetty puistossa jo 17 vuoden ajan. Pingviinien lisäksi puistossa elää muun muassa papukaijoja, emuja ja pöllöjä.