Ostitko lapselle tällaisen lelumopon? Älä käytä, vaan palauta kauppaan

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessa myynnissä ollut lelumopo on vedetty pois markkinoilta. Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan takaisinveto koskee Azeno-merkkistä päältäajettavaa lelua, jonka malli on BJ051.

Tukesin mukaan leikkimopo on vaatimusten vastainen, sillä se sisältää vaarallista ainetta. Tarkemmin ottaen kyse on tuotteen sisällä olevasta lyijyllisestä juotoksesta. Tuotetta käyttävä henkilö ei pääse kosketuksiin juotosten kanssa.

Lelumopoa on myynyt Suomessa ainakin sen maahantuojana toiminut Verkkokauppa.com. Tukesin mukan yritys on vapaaehtoisesti ryhtynyt korjaaviin toimenpiteisiin eli lopettanut tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen. Tuotteessa olevan virheen oikaisussa neuvotaan kääntymään kuluttajaneuvonnan puoleen.