Koronan kotitestien hinta laski – saatavuuspulaa yritetään helpottaa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronan kotitestien arvonlisävero on poistettu väliaikaisesti. Veroalennus astui voimaan vuoden vaihteessa. Monet kaupat ja apteekit ovat jo ilmoittaneet laskeneensa hintoja.

Itse tehtävien antigeenitestien kysyntä on käynyt kuumana joulunkin jälkeen. Testejä maahantuovan Pamark Groupin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivion mukaan testejä on tulossa Suomeen miloonia. Hän kertoo STT:lle ensi viikon olevan ratkaiseva sen suhteen, milloin Suomeen saataisiin suuria määriä testejä.

Kotitestit ovat paikoin loppuneet hetkellisesti kaupoista ja apteekeista, mikä on puolestaan johtanut testien hamstraamiseen niiden ollessa saatavilla. Ongelma ei koske ainoastaan Suomea. Testejä valmistavien tehtaiden kapasiteetit ovat Åman-Toivion mukaan kovilla.

Koronatestien myyntihintojen luvataan laskevan suosituimmissa päivittäistavaraketjuissa alv:n verran heti tammikuun alusta. Esimerkiksi S-ryhmän myymälöissä yhden testin hinta on nyt 3,89 euroa kappaleelta.