Pokemon Go kiinnosti poliiseja ryöstöä enemmän – saivat potkut

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kaksi poliisia on päätynyt ongelmiin räikeästä virkavelvollisuuden rikkomisesta. Yhdysvaltalaisia poliiseja kiinnosti rikosten estämistä enemmän Pokemon Go -mobiilipelin pelaaminen.

Los Angelesin poliisivoimissa työskentelevät Louis Lozano ja Eric Mitchell saivat huhtikuussa 2017 ilmoituksen lähellä sijainneessa tavaratalossa tapahtuneesta ryöstöstä. Virka-avun tarjoamisen sijaan he keskittyivät pelaamiseen, tavoitteenaan napata Snorlax ja Togetic -pokemoneja suositussa mobiilipelissä. Miehet jäivät kiinni virkavelvollisuuden rikkomisesta poliisiauton videojärjestelmän ansiosta.

Poliisit myönsivät jättäneensä vastaamatta hälytykseen. He kuitenkin kiistivät oikeudessa pelanneensa Pokemonia ja väittivät autossa käymänsä keskustelun liittyneen tilanteeseen sosiaalisessa mediassa.

Mitchell ja Lozano erotettiin virastaan. Poliisit valittivat päätöksestä, mutta Los Angeles Times -lehden mukaan tuomioistuin katsoi potkujen olleen oikeutetut.