Mitä ihmettä? Venäjän sotalaivat seilasivat Itämerelle

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Itämerelle seilasi eilen illalla kolme venäläistä maihinnousualusta. Maihinnousualus tarkoittaa sotalaivaa, joka on kuljettaa taistelujoukkoja rannikolle. Syytä venäläisten laivaliikenteeseen ei tiedetä.

Ruotsalainen Aftonbladet on julkaissut asevoimien kuvia laivoista. Kuvat on ottanut venäläisiä sotalaivoja seuranneet Gripen-hävittjälentäjät. Tilanne on erikoinen, koska venäläiset alukset ovat seilanneet normaalisti lähinnä Kuolan niemimaalla.

Kuvat on otettu keskiviikkona iltapäivällä Tanskan ja Ruotsin välisellä merialueella, Skagenin kohdalla. Alukset ovat saapuneet Itämerelle salmien kautta. Ruotsin puolustusvoimien tiedottaja Therese Fagerstedt on kertonut, että venäläisten liikehdintää tarkkaillaan maailmalla olevien jännitteiden vuoksi suurennuslasilla.