Kirja paljastaa: Kalle Palander saattoi estää Toni Niemisen itsemurhan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen mäkihyppääjä Toni Nieminen on kaksinkertainen olympiavoittaja, joka on esiintynyt myös lehtien ja skandaalien otsikoissa. Hänen elämäkertansa kuullaan nyt Audiomaan julkaisemana äänikirjana Olympiasankari ja ihminen.

– Toni Nieminen kertoo ensimmäistä kertaa omin sanoin, kuinka luonteeltaan perhekeskeinen ja kiltti Toni ajautui urheilu-uran aikana ja etenkin sen jälkeen lehdistön riepoteltavaksi, päätyen lopulta hiuskarvan päähän elämänsä päättämisestä ennen aikojaan, teosta kuvaillaan.

Kirjassa kerrotaan olleen vuonna 2019 taloudellisissa vaikeuksissa. Tilanne oli niin kiperä, että hän harkitsi itsemurhaa. Nieminen oli seisonut parvekkeella tupakalla Oulun asunnollaan.

– Kuulin kuinka juna meni hetken matkan päässä ja kuului se ääni, että juna menee kiskoilla. Myönnän, että siinä polttelin tupakkaa ja mietin, että missä menee lähin junarata, ja mikä on junan aikataulu, Nieminen kertoo ja ainoastaan hänen lapsensa olivat mielessä esteenä itsemurhalle.

Sitten oikeastaan sattuman kauppana Kalle Palander soitti Niemiselle – ensimmäistä kertaa elämässään. Hän oli seurannut otsikoita ja saanut mieleensä, että ehkäpä Nieminen kaipasi keskusteluapua. Se oli totta, mutta mies ei varmastikaan ymmärtänyt, että kun Nieminen kertoi Palanderille harkinneensa junan alle hyppäämistä, ei se ollut vitsi.