Raasepori Festivalin pääesiintyjäksi ruotsalainen The Sounds

Viihdeuutiset · Stara.fi

Karjaalla ensi kesänä 1. – 2. heinäkuuta järjestettävässä Raasepori Festivalissa mukana 12 kotimaista ja ulkomaista yhtyettä. Täysi-ikäisille suunnattu festivaali järjestetään kaksipäiväisenä Bulevardin puistossa kaupungin keskustan läheisyydessä.

Tänään Raasepori Festivalin ohjelmisto on täydentynyt, kun tapahtuman pääesiintyjäksi on kiinnitetty ruotsalainen The Sounds. Muita uusia tähtiä ovat Icona Pop, The Rasmus sekä Ida Paul & Kalle Lindroth. Aiemmin tapahtuman esiintyjistä on julkistettu Haloo Helsinki!, Molly Sandén, Smith & Thell, Apocalyptica, Arttu Wiskari, Ressu Redford, Maija Vilkkumaa ja Erin.

Ida Paul & Kalle Lindroth on noussut koko kansan suosioon vuodesta 2016, kun yhtyeen esikoissingle Hakuammuntaa julkaistiin. Sen jälkeen yhtye on saanut neljä Emma-ehdokkuutta sekä julkaissut kaksi albumia, joista vuonna 2020 julkaistu kakkosalbumi Vuonna nolla kipusi albumilistan ykköseksi. Icona Pop on perustettu vuonna 2009 ja yhtye tunnetaan erityisesti yli puoli miljardia toistoa Spotifyssä saaneesta jättihitistään I Love It. Muita duon hittejä ovat muun muassa All Night, Emergency sekä We Got the World.

Vuonna 1999 perustettu ruotsalainen indie rock -yhtye The Sounds on tehnyt maailmankiertueita niin itsenäisesti kuin tunnettuja muidenkin yhtyeiden kanssa, sekä julkaissut pitkän uransa aikana lukuisia menestyksekkäitä albumeita. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat Living in America, Painted By Numbers sekä Tony the Beat.

Raasepori Festival tavoittelee heinäkuussa yli 10 000 kävijää. Tapahtuman tuotantoon panostetaan tulevana kesänä poikkeuksellisen paljon niin alueen visuaalisuuden kuin tasokkaan ohjelmankin myötä.

– On mahtavaa olla mukana ja järjestämässä festivaalia tänäkin vuonna. Olemme saaneet Raaseporilaisilta erittäin positiivista palautetta ja uskon vahvasti, että tapahtuma houkuttelee laajan yleisön. Huippu artistit tulossa ja muita merkittäviä uudistuksia, sanoo festivaalin paikallinen promoottori Petteri Ahomaa.