Pullonpalautuskuitti väärennettiin taitavasti Tampereella – tekijä narahti siitä huolimatta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Poliisi selvitti Tampereella Kalevassa maanantai-iltana 4. huhtikuuta tapausta, jossa asiakas oli lunastanut noin 40 euron arvoisen pullonpalautuskuitin. Hän oli ostanut kuitilla tupakkaa ja ottanut loput palautukset rahana. Myyjä oli alkanut epäillä kuitin aitoutta.

Asiaa tarkastettiin valvontakameroista. Selvisi, että kuitin tulostusaikaan kukaan ei ollut palauttanut pulloja. Asiakas myönsi, että kuitti oli väärennetty. Hän palautti ostamansa tuotteet ja rahat. Poliisi tutkii tapahtunutta lievänä petoksena ja lievänä väärennyksenä.

– Kuitti oli poikkeuksellisen aidon näköinen ja poliisi kehottaakin alueen kauppoja olemaan tarkkana pullonpalautuskuittien kanssa ja erityisesti silloin, kun ne ovat poikkeuksellisen suurisummaisia. Myyjän tarkkaavaisuuden ansiosta epäilty jäi kiinni teostaan, Sisä-Suomen poliisilaitokselta kiitellään.