Auton ja lentokoneen yhdistävä Aircar sai virallisen hyväksynnän

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentävät autot ovat askelta lähempänä todellisuutta. Slovakialaisyhtiö Klein Visionin AirCar on nimittäin saanut Euroopan lentoturvallisuusviraston hyväksynnän. Kyseessä on kulkuneuvo, joka muuttuu autosta lentokoneeksi ja takaisin napin painaluksella.

AirCarin kerrotaan saaneen lentoturvallisuusviraston myöntämän lentoluvan yhteensä 70 tuntia kestäneiden koelentojen jälkeen. Koelentojen aikana Klein Visionin lentävä auto nousi ilmaan ja laskeutui yli 200 kertaa. 160 hevosvoiman BMW:n moottorilla toimiva kulkuneuvo on näin ollen yhtiön mukaan pian valmis massatuotantoon.

AirCar kykenee kulkemaan sekä maalla että ilmassa, ja se muistuttaa ulkonäöltäänkin auton sekä lentokoneen hybridiä. Prototyypin huippunopeus on 160 kilometriä tunnissa, mutta AirCarin uskotaan tulevaisuudessa saavuttavan noin 300 kilometrin tuntinopeuden. Koneen kuljettama maksimipaino on 200 kiloa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.