Lordin kitaristi eroaa yhtyeestä: ”Ilmapiiri melko myrkyllinen”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisen hard rock -yhtye Lordin kokoonpano on muuttunut. Amen-nimellä esiintynyt kitaristi Jussi Sydänmaa on poistunut yhtyeen riveistä. Hän soitti Lordissa vuodesta 1996 saakka.

Lordin keulahahmo Mr. Lordi, oikealta nimeltään Tomi Putaansuu, kommentoi kitaristin eroa yhtyeen Facebook-sivulla. Tähden mukaan hän teki lopullisen päätöksen pyytää Amenia jättämään yhtyeen helmikuun lopussa. Muusikon mukaan aiheesta oli kuitenkin käyty keskusteluja koko yhtyeen voimin useita kertoja vuosien aikana.

– Olemme yrittäneet paikata asioita moneen kertaan, mutta asiat eivät ole koskaan todella muuttuneet ennalleen. Amen ei selvästikään ollut onnellinen ollessaan bändissä. Emmekä minä henkilökohtaisesti ja muut bändin jäsenet olleet onnellisia ollessamme enää samassa bändissä hänen kanssaan, Mr. Lordi kirjoitti.

– Yleinen ilmapiiri Amenin ja meidän muiden välillä on ollut pahimmillaan melko myrkyllinen, eikä meillä ollut enää uusia työkaluja yrittää korjata sitä. Kukaan ei voi syyttää tästä ketään, ja samalla me kaikki olemme syyllisiä siihen, että emme ole onnistuneet tekemään tästä taas parempaa, muusikko jatkoi.

Mr. Lordi kuitenkin painottaa Amenin olevan edelleen hänen ystävänsä ja kertoo kunnioittavansa hänen panostaan ja työtään yhtyeessä. Amen kuului Lordin perustajajäseniin. Hän oli mukana soittamassa muun muassa Yhtyeen Euroviisuesityksessä vuonna 2006.