Suomen parhaat kauppahallit äänestettiin – Turku vei ykkössijan

Matkailu Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Perinteisissä kauppahalleissa tarjolla on niin lounasta, elintarvikkeita kuin esimerkiksi käsitöitäkin. Nyt ruoka- ja ravintolamedia Toptasten lukijat ovat äänestäneet Suomen vuoden 2022 parhaat kauppahallit.

Äänestyksen voittajaksi nousi Turun Kauppahalli. Kommenteissa nousi esiin kauppahallin monipuolinen valikoima niin liikkeiden kuin ravintoloidenkin suhteen. Vuonna 1896 avattu Suomen toiseksi vanhin kauppahalli sijaitsee kauppatorin tuntumassa Eerikinkadulla.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Tampereen vuonna 1901 valmistuneessa jugend-rakennuksessa toimiva kauppahalli, jonka äänestäjät kehuivat laajaa valikoimaan muun muassa lounaspaikkojen ja leipomoiden suhteen. Kolmanneksi parhaaksi äänestettiin Helsingin vuonna 1914 valmistunut Hakaniemen Kauppahalli. Tunnelman, valikoiman ja henkilökunnan ansiosta kehuja saaneen kauppahallin peruskorjaus valmistuu näillä näkymin vuonna 2022.

Neljännellä sijalla on Kuopion vuonna 1902 toimintansa aloittanut kauppahalli, jonka tiloja, ystävällistä palvelua sekä liikkeiden monipuolista valikoimaa kehuttiin moneen kertaan. Viidenneksi eniten ääniä sai nostalgiseksi ja tunnelmalliseksi kuvailtu Helsingin Etelärannan Vanha Kauppahalli, joka avattiin jo vuonna 1889.