Parvekkeella grillaaminen on sallittua – muista kuitenkin nämä seikat

Koti & Asuminen Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Grillikausi on alkanut, minkä myötä moni onkin jo kaivanut grillinsä esiin varaston uumenista. Kodin parvekkeella grillaaminen on lain mukaan sallittua, vaikka taloyhtiöiden sisäiset säännöt asiaan liittyen vaihtelevat.

Ympäristöön leviävä grillaamisen tuoksu voi herättää naapureissa ruokahajun sijaan ärtymystä. Kiinteistöliiton mukaan taloyhtiöiden hallitusten tai isännöitsijöiden ei kuitenkaan tilanteen ratkaisemiseksi kannata suoralta kädeltä ryhtyä kieltämään parvekkeilla grillaamista. Valvominen ja kiellon rikkomiseen puuttuminen voi olla hankalaa.

– Periaatteessa kiellon jatkuva rikkominen voisi johtaa hallintaanottoprosessiin, mutta käytännössä rikkeellä tulee olla yhtiön ja sen asukkaiden kannalta riittävä merkitys. Grillaamisesta tällaista tuskin yleensä muodostuu, Kiinteistöliiton neuvontalakimies Tapio Haltia toteaa.

Haltia kuitenkin muistuttaa, että grillatessa kannattaa huomioida mahdollisuuksien mukaan naapureita kiistojen välttämiseksi. Myös ruoanlaiton paloturvallisuudesta huolehtiminen on tärkeää. Grilli tulee pitää riittävän etäisyyden päässä puisista rakennuksista ja muista syttyvistä materiaaleista niin kauan, että se on kunnolla jäähtynyt.